Συνελήφθη στην Ισπανία ο προμηθευτής όπλων του μακελάρη του Παρισιού
Κόσμος

Συνελήφθη στην Ισπανία ο προμηθευτής όπλων του μακελάρη του Παρισιού

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 27χρονου Γάλλου ο οποίος φέρεται να είχε προμηθεύσει τα όπλα που χρησιμοποίησε ο Αμεντί Κουλιμπαλί, τρίτος δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι.

Ο 27χρονος Αντουάν Ντενίβ, από την Σεντ Κατρίν της Γαλλίας, τέθηκε υπό κράτηση χθες, Τρίτη, σε κοινή γαλλο-ισπανική αστυνομική έφοδο σε κατοικία στην Ρινκόν ντε λα Βικτόρια, κοντά στη Μάλαγα.

Φέρεται να είχε εγκαταλείψει την Γαλλία τις εβδομάδες μετά την επίθεση του Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο του ανατολικού Παρισιού και τη δολοφονία τεσσάρων εβραίων ομήρων -μία ημέρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δημοτικής αστυνομικού στο Παρίσι.

Ο ίδιος έπεσε νεκρός από πυρά της γαλλικής αστυνομίας.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί αιματοκύλισε το σούπερ μάρκετ στις 9 Ιανουαρίου του 2015, δύο ημέρες μετά την τζχαντιστική επίθεση-σοκ των αδελφών Σαΐντ και Σερίφ Κουασί στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Στις τρεις ημέρες ισλαμιστικής βίας που πάγωσαν το Παρίσι έχασαν τη ζωή τους συνολικά 17 άνθρωποι.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τέθηκαν υπό κράτηση κατά την έφοδο στην κατοικία στη Μάλαγα άλλοι δύο ύποπτοι από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ο συλληφθείς φέρεται να είχε διασυνδέσεις με Σέρβους που μπορεί να του είχαν δώσει όπλα και πυρομαχικά για να τα παραδώσει εν συνεχεία εκείνος στον Αμεντί Κουλιμπαλί.

Το ισπανικό υπουργείο αναφέρει ότι αφότου έφυγε από τη Γαλλία ο Ντενίβ δημιούργησε μία νέα βάση στη Μάλαγα, όπου συνέχισε το λαθρεμπόριο όπλων, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα. Το υπουργείο δεν ανέφερε αν ο Ντενίβ θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε ισλαμικό δίκτυο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανέφερε την Τετάρτη ότι ο Αντουάν Ντενίβ αρνήθηκε ότι πούλησε όπλα στον Κουλιμπαλί, αλλά είπε πως συμφωνεί να εκδοθεί στη Γαλλία. Το δικαστήριο θα στείλει τον Ντενίβ να δικαστεί στη Γαλλία εκτός εάν υπάρξει άλλη υπόθεση εναντίον του στην Ισπανία, ανέφερε η εφημερίδα El Pais.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet