Τα θύματα της γενοκτονίας “επέστρεψαν” στα έδρανα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης
Κόσμος

Τα θύματα της γενοκτονίας “επέστρεψαν” στα έδρανα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Τη μνήμη των 13 Αρμενίων βουλευτών της Οθωμανικής Βουλής που σφαγιάστηκαν την 24η Απριλίου του 1915 αναβίωσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Γκάρο Παϊλάν.

Από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης ανέγνωσε δυνατά τα ονόματά τους και μίλησε για το τραγικό τους τέλος, ενώ φωτογραφίες τους τοποθετήθηκαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα «κοιτώντας» προς τη σημερινή Τουρκία που, 101 χρόνια μετά, αρνείται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία…

Εν όψει της επετείου της γενοκτονίας, ο Αρμένιος βουλευτής κάλεσε το τουρκικό κράτος να αποδεχθεί την Ιστορία.

Από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης μίλησε για τους Αρμένιους πολιτικούς που δολοφονήθηκαν, συνελήφθησαν ή εξορίστηκαν τον “μαύρο Απρίλιο του 1915”, ενώ ανέγνωσε δυνατά τα ονόματα και κράτησε ψηλά τη φωτογραφία κάθε αρμενικής καταγωγή βουλευτή που σφαγιάστηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατία.

Παράλληλα, καταδίκασε το γεγονός ότι αρκετά σημεία στην Τουρκία φέρουν το όνομα ενορχηστρωτών ή δραστών της Αρμενικής Γενοκτονίας, διερωτώμενος: «Μπορείτε να φανταστείτε να πηγαίνετε στη Γερμανία και να περπατάτε σε λεωφόρους που φέρουν το όνομα του Χίτλερ;».

Ο βουλευτής του HDP ανήρτησε επίσης στο Twitter φωτογραφίες με τους Αρμένιους βουλευτές του περασμένου αιώνα που έχουν «επιστρέψει» στα έδρανα…

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet