Οι βομβαρδισμοί Άσαντ πλήττουν την εύθραυστη εκεχειρία
Κόσμος

Οι βομβαρδισμοί Άσαντ πλήττουν την εύθραυστη εκεχειρία

Η εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία κινδυνεύει να καταρρεύσει πλήρως, «συμπαρασύροντας» τις συνομιλίες στη Γενεύη που ούτως ή άλλως καρκινοβατούν.

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύουν το τελευταίο 24ωρο οι κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό και το Χαλέπι, έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων, ανάμεσά τους παιδιά.

Βόμβες χτύπησαν κατοικημένη περιοχή και αγορά στη συνοικία Ταρίκ αλ-Μπαμπ, σύμφωνα με αναφορές της οργάνωσης ακτιβιστών Aleppo Media Center. Φωτογραφίες που ανάρτησε η οργάνωση δείχνουν κατεστραμμένα κτήρια και διασώστες να απεγκλωβίζουν πολίτες από τα ερείπια και τους επάνω ορόφους κατεστραμμένων κτηρίων, ανάμεσά τους έντρομες γυναίκες και παιδιά.

Την Παρασκευή τουλάχιστον 18 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε γειτονιές του Χαλεπίου που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, με τους ακτιβιστές να κάνουν λόγο για την πιο εντατική εκστρατεία επιδρομών από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας.

Μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας βομβάρδισαν το Σάββατο την πόλη Ντούμα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών της αντιπολίτευσης σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, μεταξύ τους τρεις γυναίκες και δύο παιδιά. Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυτικοί αξιωματούχοι και ο ίδιος ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα έχουν προειδοποιήσει ότι η εκεχειρία κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση, την ώρα που η αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς Άσαντ ότι τορπιλίζει τις συνομιλίες της Γενεύης με διαρκείς επιθέσεις και εκείνο διατείνεται ότι χτυπά μόνο «τρομοκράτες» τους οποίους δεν καλύπτει η συμφωνία εκεχειρίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet