Γιούνκερ – Μοσκοβισί προειδοποιούν ενάντια σε Brexit
Κόσμος

Γιούνκερ – Μοσκοβισί προειδοποιούν ενάντια σε Brexit

Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνύπαρξη των Ευρωπαίων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Σε περίπτωση αρνητικής ψήφου στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ένα Brexit «είναι βέβαιο ότι θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις στη συνύπαρξη των Ευρωπαίων, για τις οποίες δεν θέλω καθόλου να κάνω εκτιμήσεις, διότι είμαι πεπεισμένος ότι οι Βρετανοί θα λάβουν απόφαση με ορθολογισμό», δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου Funke Mediengruppe που θα δημοσιευθεί αύριο.

«Όλοι οι Ευρωπαίοι είναι προσηλωμένοι στην παραμονή της Βρετανίας στην οικογένεια» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η Ενωση έχει φθάσει σε δίκαιη συμφωνία με το Λονδίνο για να δώσει περισσότερη ευελιξία στη χώρα.

Νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, είχε πει ότι ενδεχόμενο Brexit θα οδηγούσε σε μία κατάσταση όπου όλοι είναι ηττημένοι (κατάσταση «lose – lose»).

«Ελπίζω ολόψυχα να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο BFM TV. «Νομίζω ότι (σε διαφορετική περίπτωση) θα έχαναν όλοι και εμείς (η Ε.Ε.) και αυτοί, εάν έφευγε η Βρετανία» πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε ότι το λεγόμενο Brexit θα αποτελούσε πλήγμα για την αγορά κατοικίας.

Το δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντ. Κάμερον, απέσπασε τον Φεβρουάριο συμφωνία με τα 27 άλλα μέλη της Ένωσης, η οποία ενισχύει το ειδικό καθεστώς της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε., προβλέπει προστατευτικά μέτρα για το Σίτι του Λονδίνου και επιτρέπει στη Βρετανία να επιβάλει νέους περιορισμούς στην πρόσβαση των μεταναστών από χώρες της Ε.Ε. στα κοινωνικά επιδόματα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet