Κάμερον on camera: «Έρχονται οι διεφθαρμένοι»
Κόσμος

Κάμερον on camera: «Έρχονται οι διεφθαρμένοι»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, συνελήφθη να λέει μπροστά στην κάμερα, απευθυνόμενος στη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, ότι οι ηγέτες «απίθανα διεφθαρμένων» χωρών, όπως η Νιγηρία και το Αφγανιστάν, πρόκειται να συμμετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη στο Λονδίνο.

Βίντεο που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ITN κατέγραψε όσα είπε Κάμερον, ο οποίος συζητούσε με τη βασίλισσα για τη διάσκεψη αυτή, τον περασμένο μήνα.

«Είχαμε ένα πολύ επιτυχημένο υπουργικό συμβούλιο σήμερα το πρωί, με αντικείμενο συζήτησης τη διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση της διαφθοράς», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώπιον της βασίλισσας.

«Θα έχουμε τους Νιγηριανούς -στην πραγματικότητα θα έλθουν αρκετοί ηγέτες απίθανα διεφθαρμένων χωρών στη Βρετανία» συνέχισε ο Κάμερον και πρόσθεσε: «Η Νιγηρία και το Αφγανιστάν – (είναι) πιθανόν δύο από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο».

Η βασίλισσα, η οποία γενικά αποφεύγει κάθε πολιτικής φύσης σχόλιο, δεν απάντησε σε όσα είπε ο Κάμερον. Αλλά ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι, σημείωσε: «όμως αυτός ο συγκεκριμένος πρόεδρος δεν είναι διεφθαρμένος».

Μετά τα σχόλια που έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, επιστράτευσε γνήσιο βρετανικό χιούμορ: «Να συμπεράνω ότι έρχονται με τα δικά τους έξοδα»;

Ερωτηθείς εάν γνώριζε ότι η κάμερα τον κατέγραφε, ο Κάμερον είπε: «Υπήρχαν πολλές κάμερες στην αίθουσα».

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet