Κινητοποιήσεις εργαζομένων εν μέσω Euro 2016
Κόσμος

Κινητοποιήσεις εργαζομένων εν μέσω Euro 2016

Το γαλλικό συνδικάτο Force Ouvriere ανακοίνωσε ότι θα διαταράξει τη μεταφορά βαρέων φορτίων και τις δημόσιες μετακινήσεις σε πόλεις όπου έχουν σχεδιαστεί ποδοσφαιρικοί αγώνες του Euro 2016, έως ότου αποσυρθεί η μεταρρύθμιση για τα εργασιακά, ανακοίνωσε αξιωματούχος του τομέα μεταφορών του συνδικάτου.

«Αποφασίσαμε ότι κάθε μέρα που θα υπάρχει αγώνας σε κάποια από τις (διοργανώτριες) πόλεις, η ομοσπονδία θα εξαγγέλλει απεργίες» σημείωσε ο Πατρίς Κλος στο πρακτορείο Reuters, μετά από συνέλευση των μελών του σωματείου. «Συμφωνήθηκε ότι εφόσον ο νόμος αυτός αγγίζει την οικονομία των εργατών, εμείς θα πλήξουμε την οικονομία του Euro… μέχρι να αποσυρθεί (ο νόμος)» τόνισε.

Οι τομείς που θα επηρεάζονταν από τις κινητοποιήσεις είναι η μεταφορά βαρέων φορτίων, η αποκομιδή σκουπιδιών, η μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία (στο συνδικάτο εντάσσονται οι τραυματιοφορείς) και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Το Euro 2016 ξεκινά στις 10 Ιουνίου στο «Stade de France», στα περίχωρα του Παρισιού και θα διαρκέσει έναν μήνα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 10 στάδια, στις πόλεις: Λανς, Λιλ, Παρίσι, Μπορντό, Λυών, Μασσαλία, Νίκαια, Τουλούζ και Σαιντ-Ετιέν.

Εν τω μεταξύ, και τα άλλα συνδικάτα προαναγγέλλουν νέες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς κόντρα στην εργασιακή μεταρρύθμιση, την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ διαμηνύει ότι δεν θα υποχωρήσει «γιατί αυτή είναι μια καλή μεταρρύθμιση».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet