Πέθανε η βρετανίδα βουλευτής Τζο Κοξ μετά τη δολοφονική επίθεση
Κόσμος

Πέθανε η βρετανίδα βουλευτής Τζο Κοξ μετά τη δολοφονική επίθεση

Υπέκυψε στα τραύματά της η 42χρονη Βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Το περιστατικό συνέβη στο Μπίρστολ, στη δημοτική βιβλιοθήκη. Στην επίθεση τραυματίστηκε ένας 77χρονος άνδρας.

Ένας 52χρονος άνδρας συνελήφθη και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι Αρχές δεν αναζητούν κάποιον άλλο ύποπτο.

Η Κοξ έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν η επίθεση σχετίζεται με την εκστρατεία για το δημοψήφισμα.

Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» πριν επιτεθεί στην Κοξ, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για διαμάχη μεταξύ δύο ατόμων, τους οποίους πήγε να χωρίσει η βουλευτής.

Τόσο η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., όσο και εκείνη που τάσσεται κατά, καταδίκασαν την επίθεση και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την προεκλογική τους καμπάνια για σήμερα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Γιβραλτάρ υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σοκαρισμένος δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε στο Twitter πριν ανακοινωθεί η είδηση του θανάτου της βουλευτή: «Σοκαριστική η απόπειρα δολοφονίας της βουλευτού του@UKLabour Jo Cox. Το μίσος και ο εθνικισμός είναι κοινοί εχθροί των λαών μας».

Πηγή: in.gr

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet