Ναζιστικά σύμβολα βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνου της Τζο Κοξ
Κόσμος

Ναζιστικά σύμβολα βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνου της Τζο Κοξ

Ναζιστικά σύμβολα και βιβλία της Ακροδεξιάς, ανάμεσά τους και έναν οδηγό για το πώς να κατασκευάσει κανείς ένα αυτοσχέδιο πιστόλι, βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του 52χρονου Τόμας Μέιρ, του άνδρα που συνελήφθη ως ύποπτος για την δολοφονία της βρετανίδος βουλευτή Τζο Κοξ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μέιρ ήταν σε διαύγεια όταν ανακρίθηκε για πρώτη φορά.

Θύμα «στοχευμένης επίθεσης» ήταν η Τζο Κοξ, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές σημείωσαν ότι οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη για τη δολοφονία της 41χρονης Κοξ στρέφονται κατά προτεραιότητα στο ενδεχόμενο να επρόκειτο για πράξη «ακροδεξιού εξτρεμισμού».

Αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι ο δράστης φώναξε «Britain first» (Πρώτα η Βρετανία, σ.σ. σύνθημα που χρησιμοποιείται από υποστηρικτές του Brexit).

Μάλιστα, ο δολοφόνος της Κοξ φέρεται να είχε διασυνδέσεις με την ακροδεξιά οργάνωση του Λονδίνου «Springbok Club», που πραγματοποιούσε εδώ και χρόνια εκστρατεία υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων ο αδελφός του, είπαν πως ο Μέιρ δεν είχε εκφράσει ποτέ έντονες πολιτικές απόψεις, ανέφερε η εφημερίδα Guardian.

«Έχει ένα ιστορικό ψυχικής νόσου, όμως είχε βοήθεια», είπε ο αδελφός του Σκοτ Μέιρ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι καθόλου πολιτικοποιημένος. Δεν ξέρω καν τι ψηφίζει» πρόσθεσε.

Αμερικανική οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα που έχει έδρα την Αλαμπάμα, η Southern Poverty Law Center (SPLC), ανέφερε στον ιστότοπό της πως περιήλθαν στην κατοχή της αρχεία που δείχνουν ότι κάποιος Τόμας Μέιρ είχε επαφές από το 1999 με τη νεοναζιστική οργάνωση National Alliance (NA, Εθνική Συμμαχία).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet