Νέα παραγγελία Ντογιάκου για έρευνα σε βάθος για τα Τέμπη: Να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, όποιοι κι αν είναι
Φωτογραφία: Φωτογραφία: AP Photo/Vaggelis Kousioras
Επικαιρότητα

Νέα παραγγελία Ντογιάκου για έρευνα σε βάθος για τα Τέμπη: Να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, όποιοι κι αν είναι

Νέα έγγραφη παραγγελία για ενδελεχή και προς πάσα κατεύθυνση διερεύνηση των αιτίων και των υπευθύνων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

«Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης»

Ο πρώτος τη τάξει εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του επισημαίνει ότι «είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, απ’ όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν».

Ο κ. Ντογιάκος ζητεί να ληφθούν και να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και σημειώνει ότι «δεν πρέπει να παγιδευτεί η δικανική κρίση σε ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων και περιορισμένων ατόμων και μόνο. Αντίθετα, επιβάλλεται η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης από κάθε πλευρά και η απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ουσιαστικές ποινικές διατάξεις και την ισχύουσα δικονομική τάξη».

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταλήγει: «Η ορθή απονομή δικαιοσύνης θα αποτελεί το καλύτερο και αιώνιο μνημόσυνο για τις ψυχές των νεκρών».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet