Άνευ αποτελέσματος το Eurogroup – Προτάσεις από… αύριο
Οικονομία-Αγορά

Άνευ αποτελέσματος το Eurogroup – Προτάσεις από… αύριο

Σε νέα τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τετάρτης θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για βοήθεια από τον ESM, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Eurogroup, του πρώτου στο οποίο έδωσε το παρών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Oλλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι το Eurogroup αναμένει νέα ελληνική επιστολή με συγκεκριμένη λίστα προτάσεων.

Η επιστολή αυτή ενδέχεται να φτάσει στα χέρια των αξιωματούχων, ενδεχομένως και εντός των ωρών.

«Σεβόμαστε το δημοψήφισμα, αλλά χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.

Μιλώντας σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, είπε ότι  όποιος ξέρει τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξέρει τι πρέπει να κάνει και επανέλαβε ότι «περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να δούμε τι έχει να μας πει».

Για το «κούρεμα» του χρέους ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων για τη στήριξη χωρών.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει το ευρώ, ο Σόιμπλε απάντησε ότι αυτή είναι μια ερώτηση για την ελληνική κυβέρνηση.

Τι απαντά η κυβέρνηση στα περί έλλειψης προτάσεων

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά προσήλθε στο Eurogroup με την πρόταση του τελευταίου Eurogroup, το οποίο είχε ολοκληρωθεί χωρίς την παρουσία του τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.

Αργότερα, άλλες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «’Δεν έχουμε προτάσεις΄υποστηρίζουν διάφοροι. Όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα. Δεν έχουμε ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;»

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet