Έκθεση Κομισιόν: Υπερφορολογούνται οι Έλληνες
Οικονομία-Αγορά

Έκθεση Κομισιόν: Υπερφορολογούνται οι Έλληνες

Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση μεταξύ των 28 της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τους φόρους σε ακίνητα και καύσιμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» η Ελλάδα κατατάσσεται 5η μεταξύ των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά στους φόρους στην ακίνητη περιουσία και 8η σε ό,τι αφορά στους φόρους στα καύσιμα.

Παρ΄ όλα αυτά αν και η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο υπερφορολογημένων χωρών, τα έσοδα από τους φόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένουν συγκριτικά χαμηλά για τη χώρα μας. Τα έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά μέσο όρο στην Ευρώπη των 28 αντιστοιχούν σε 39,4%, στην Ευρωζώνη σε 40,4%, ενώ στην Ελλάδα στο 33,7%.

Αυτό οφείλεται στη φοροδιαφυγή, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της οικονομίας, που προκλήθηκε από τα μέτρα λιτότητας.

Στέλεχος της Κομισιόν που συμμετείχε στην κατάρτιση της έκθεσης σημειώνει: «Παρά τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς από ό,τι δείχνουν οι επιμέρους φορολογικοί δείκτες, η Ελλάδα παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα όσον αφορά στην είσπραξη φόρων».

Eιδικοί στις Βρυξέλλες αναφέρουν «Πρόκειται για επίδοση αρκετά χαμηλά για ένα παλαιό μέλος της Ένωσης» και προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε φοροελάφρυνση θα ήταν σκόπιμο να επικεντρωθεί μόνο στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού .

 Η έκθεση πρόκειται να δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες,

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet