Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο – Το σενάριο με τις αποδείξεις
Οικονομία-Αγορά

Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο – Το σενάριο με τις αποδείξεις

Η κυβέρνηση εξετάζει νέους τρόπους στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου, με στόχο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», προσανατολίζονται στην αύξηση του κατώτατου ορίου ηλεκτρονικών συναλλαγών για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου, υποστηρίζοντας ότι μετά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων και συγκεκριμένα των κωδικών 049-050 ότι το 80% των φορολογουμένων δήλωσε περισσότερες αποδείξεις από αυτές που είχε υποχρέωση.

Τα σενάρια και η επικρατέστερη εκδοχή

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σχέδια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη θα συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Οκτωβρίου και με βάση το επικρατέστερο σενάριο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου.

Με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα, οι φορολογούμενοι που δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο ποσό μέσω των αποδείξεων, φορολογούνται με 22%.

Ωστόσο, με τη μείωση το εισαγωγικού συντελεστή, το ποσό που δεν θα καλυφθεί είναι εξαιρετικά πιθανό να φορολογηθεί με συντελεστή 9%.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet