«Ακριβοθώρητοι» οι πελάτες στα μαγαζιά του κέντρου παρά τις δελεαστικές εκπτώσεις
Οικονομία-Αγορά

«Ακριβοθώρητοι» οι πελάτες στα μαγαζιά του κέντρου παρά τις δελεαστικές εκπτώσεις

Δραματική πτώση παρατηρείται στην αγορά, ακόμα και αυτές τις ημέρες, των πολύ μεγάλων εκπτώσεων.

Στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας, στην οδού Ερμού, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν μειωμένες τιμές έως και 70%. Παρότι ο πεζόδρομος είχε μια σχετική κίνηση για Αύγουστο, τα καταστήματα ήταν άδεια, με εξαίρεση ελάχιστα εμπορικά σημεία πώλησης ρούχων και υποδημάτων.

Όπως αναφέρει ο Σταμάτης Ζαχόπουλος, υπεύθυνος καταστήματος οπτικών στην Καπνικαρέα, η κίνηση είναι τουλάχιστον 50% μειωμένη, σε σχέση με πέρσι. «Τουρίστες δεν υπάρχουν, τον Ιούλιο για παράδειγμα μπήκε μόλις ένα άτομο», σημειώνει ο ίδιος στο Reader.gr, ενώ προέβλεψε ότι θα έρθουν χειρότερες μέρες τον φθινόπωρο.

Πωλήτρια γυναικείων ειδών επί της Ερμού υποστήριξε ότι «κανένας πελάτης δεν ψωνίζει ούτε και μπαίνει εύκολα μέσα».

Σημειώνεται, ότι οι διαπιστώσεις αυτές επιβεβαιώνονται από πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτο Εμπορίου ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία 7 στις 10 επιχειρήσεις κατέγραψαν μεγάλη πτώση των πωλήσεών τους το πρώτο δεκαπενθήμερο των θερινών εκπτώσεων και 3 στις 4 δήλωσαν πως επηρεάστηκαν σε «πολύ μεγάλο και μεγάλο βαθμό» από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ ημερών σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του Reader.gr, στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα σε καταστήματα τουριστικών προϊόντων, διαπιστώθηκε ανάλογη και χειρότερη κατάσταση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet