Αντιδρά η τρόικα στις πολλές δόσεις για ρύθμιση οφειλών
Οικονομία-Αγορά

Αντιδρά η τρόικα στις πολλές δόσεις για ρύθμιση οφειλών

“Όχι” στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια γενναία ρύθμιση για τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία λέει η τρόικα.

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο, με την κυβέρνηση να προωθεί μια ρύθμιση-«πακέτο». Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προβλέπει 24 έως 100 δόσεις (ανάλογα με το ύψος της οφειλής), με την ελάχιστη καταβολή να αρχίζει από τα 50 ευρώ.

Στόχος είναι να ανακουφιστούν 3.380.358 φορολογούμενοι με χρέη στην Εφορία και 1.243.000 ασφαλισμένοι με οφειλές προς τα Ταμεία. Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία φτάνουν τα 68 δισ. ευρώ (στοιχεία Ιουνίου), με 6 δισ. ευρώ «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα από τον Ιανουάριο, ενώ τα χρέη προς τα Ταμεία ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Το Βήμα”, το ζήτημα της ρύθμισης ετέθη τον Ιούλιο στην τρόικα, αλλά η αντίδραση των δανειστών ήταν «παγωμένη». Κάθετη ήταν η άρνηση από την πλευρά του ΔΝΤ. Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο.

Τα στελέχη του ΔΝΤ τόνισαν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε «χαριστική ρύθμιση» που θα χαρακτηρίζεται από πολλές δόσεις, λέγοντας ότι θα αποτελέσει αντικίνητρο για να ανταποκριθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet