Β. Σόιμπλε: “Εάν η Ελλάδα θέλει λεφτά, χρειάζεται κανονικό πρόγραμμα”
Οικονομία-Αγορά

Β. Σόιμπλε: “Εάν η Ελλάδα θέλει λεφτά, χρειάζεται κανονικό πρόγραμμα”

Αν η Ελλάδα θέλει τη βοήθειά μας, χρειάζεται ένα κανονικό πρόγραμμα, που θα συμφωνηθεί με τους πιστωτές, κυρίως για να αποδεσμευθούν οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του G20.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πώς η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει. «Δεν είμαστε εμείς που έχουμε ανάγκη ένα πρόγραμμα. Η Γερμανία δεν έχει ανάγκη ένα πρόγραμμα. Είμαι έτοιμος να δώσω όλη τη βοήθεια που θέλουν, αλλά αν δεν θέλουν τη βοήθειά μου, πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Η Ελλάδα υπόκειται σε «πρόγραμμα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας: «Δεν ξέρω τι θα έκαναν οι αγορές χωρίς πρόγραμμα, αλλά ίσως (ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) το ξέρει καλύτερα από εμένα».

Τόνισε, επίσης, φανερά ενοχλημένος, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπολογίζει «να διευθετήσει τα οικονομικά προβλήματά του επαναδιαπραγματευόμενος τις συμφωνίες του Λονδίνου. Μα αυτό συνέβη το 1953».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet