Για Grexit και bank run ετοιμάζεται το Βερολίνο σύμφωνα με τη Bild
Οικονομία-Αγορά

Για Grexit και bank run ετοιμάζεται το Βερολίνο σύμφωνα με τη Bild

Το σενάριο Grexit, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει η γερμανική Bild, αναφέροντας ότι η Γερμανία καταστρώνει σχέδια για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης, όπως για μια μαζική εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο δουλεύει σενάρια για την περίπτωση που στην Ελλάδα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ «ο οποίος θέλει να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας και ένα μέρος του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν για ενδεχόμενη κατάρρευση τραπεζών αν πελάτες σπεύσουν στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Η τραπεζική ένωση της Ε.Ε. θα πρέπει τότε να παρέμβει με μια διάσωση ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Το περιοδικό der Spiegel έγραψε το Σάββατο ότι το Βερολίνο θεωρεί σχεδόν αναπόφευκτη μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εφόσον κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιστεύει πως η Ευρωζώνη θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την Κυριακή όιτι η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια για το αντίθετο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet