«Γολγοθάς» η επόμενη μέρα στο λιανεμπόριο
Οικονομία-Αγορά

«Γολγοθάς» η επόμενη μέρα στο λιανεμπόριο

Η «επόμενη μέρα» που ξεκινά στις 4 Μαΐου πλησιάζει. Ωστόσο, μια ματιά σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αποδεικνύει ότι οι «πληγές» από την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα είναι βαθιές, κυρίως στον χώρο της εστίασης και στα καταστήματα λιανικής.

Εάν θα υπάρξει κάποια ενίσχυση ή θα μπει «ταφόπλακα» σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις δεν είναι ακόμα σαφές. Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι κλάδοι, ιδιοκτήτες και προσωπικό, έχουν πληγεί σε βαθμό που ίσως να μην έχει επιστροφή.

Το διάστημα της αναγκαστικής καραντίνας, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν κυκλοφορήσει στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, για να καταλάβουν πραγματικά ποια θα είναι η επόμενη μέρα, η οποία όπως αποδεικνύεται θα καταστήσει τους πολίτες νοσταλγούς της προηγούμενης εποχής.

Από το φωτορεπορτάζ του Reader.gr, στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο του Κολωνακίου, την οδό Τσακάλωφ, προκύπτει ότι τα περισσότερα καταστήματα δεν θα ανεβάσουν ρολά την προσεχή Δευτέρα. Ενοικιαστήρια και πωλητήρια έχουν ήδη αναρτηθεί στις εισόδους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα μεσιτικά γραφεία θέτουν προς ενοικίαση ακόμη και τα κτήρια. Το θέαμα γίνεται ακόμα πιο θλιβερό. Ειδοποιητήρια και λογαριασμοί πεταμένα στις πόρτες των καταστημάτων.

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, από την πλατεία έως την Ηρακλείτου και τη Δημοκρίτου. Τα περισσότερα καταστήματα ρούχων έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ αρκετά κατέβασαν όλα τα υποδήματα από τις βιτρίνες, αφήνοντας μόνο τις πινακίδες με τις επωνυμίες.

Η «επόμενη μέρα» προβλέπεται το λιγότερο δύσκολη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet