Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν φύγει το ΔΝΤ
Οικονομία-Αγορά

Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν φύγει το ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να αποχωρήσει, φέρεται να δήλωσε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad.

Σε εκτίμηση Ολλανδού βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα οδηγείται σε χρεοκοπία, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα, και οι προσπάθειες, τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ, κατατείνουν στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Η δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως και αυτό ακριβώς θα κάνουμε» πρόσθεσε.

«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», συνέχισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτίμησε ότι οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά δεν θα ολοκληρωθούν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Επίσης, ανέφερε ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, τέλος, επανέλαβε ότι «ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη».

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet