Διαψεύδει τα περί capital controls ο Γ. Βαρουφάκης – Σύσκεψη για το τραπεζικό σύστημα
Οικονομία-Αγορά

Διαψεύδει τα περί capital controls ο Γ. Βαρουφάκης – Σύσκεψη για το τραπεζικό σύστημα

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα της Κυριακής το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ενώ αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βαρουφάκης φέρεται δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το βράδυ εάν θα προχωρήσει σε capital controls ή κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα.

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Αλλά και ο κ. Βαρουφάκης, μέσω Twitter, επανέλαβε την πάγια θέση του για τους ελέγχους κεφαλαίων:

Tweet Γ. Βαρουφάκη

Νωρίτερα, ο Νικ Σάτον, της εκπομπής Ο Κόσμος αυτό το Σαββατοκύριακο του BBC Radio 4, έγραψε στο Twitter:

Tweet Νικ Σάτον

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet