ΔΝΤ: “Τα ξαναλέμε μετά τις εκλογές”
Οικονομία-Αγορά

ΔΝΤ: “Τα ξαναλέμε μετά τις εκλογές”

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αναφέρει ότι «οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα ξαναρχίσουν μόλις υπάρξει νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ε.Ε. και την ΕΚΤ. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες”.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης, ο διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις προέβη στην ακόλουθη δήλωση από την Ουάσινγκτον: «Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση του 6ης αναθεώρησης του προγράμματος που υποστηρίζεται από μια Διευρυμένη Χρηματοδοτική Διευκόλυνση (σ.σ.: εννοεί τον τύπο του τρέχοντος προγράμματος του ΔΝΤ που ονομάζεται EFF) θα συνεχιστούν μόλις υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες».

Η δήλωση αυτή είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε γίνει και πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 καθώς το Ταμείο, τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο, τηρεί στάση ουδετερότητας και αναμονής σε περιπτώσεις εκλογικών αναμετρήσεων σε χώρες που βρίσκονται σε ένα από τα προγράμματά του.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet