Εκτός αγοράς εργασίας φοβάται ότι θα μείνει 46% των φοιτητών σε 27 χώρες
Οικονομία-Αγορά

Εκτός αγοράς εργασίας φοβάται ότι θα μείνει 46% των φοιτητών σε 27 χώρες

Προβληματισμένοι είναι οι φοιτητές εξαιτίας της οικονομικής αστάθειας, όπως αποτυπώνεται σε πρόσφατη έρευνα της KPMG, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων σε 27 διαφορετικές χώρες και η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού KPMG International Case Competition (KICC).

Στην έρευνα καταγράφεται πως μεγάλο ποσοστό (περίπου 60%) δηλώνει ανησυχία ότι μία ακόμη παγκόσμια οικονομική κρίση θα επηρεάσει σημαντικά τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους, όταν εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό.

Περίπου ένας στους δύο (46%) πιστεύει ότι η τρέχουσα παγκόσμια αστάθεια θα καταστήσει πιο δύσκολο γι΄ αυτούς το να μπουν στην αγορά εργασίας, αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών (89%) δήλωσε ότι είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να αλλάζουν συχνά χώρα διαμονής, προκειμένου να βρουν τη σωστή δουλειά, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα στελέχη του μέλλοντος εισέρχονται στο επαγγελματικό περιβάλλον, έχοντας ήδη διαμορφωμένη μία παγκόσμια νοοτροπία.

Μέσω της έρευνας, γίνεται, επίσης, σαφές ότι οι φοιτητές δεν μένουν μόνο στο κομμάτι «αμοιβές και παροχές», όταν σκέφτονται την ιδανική θέση.

Η πλειονότητα των φοιτητών (89%) αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η δουλειά που θα κάνουν να μπορεί να δημιουργεί θετικές και βιώσιμες αλλαγές στην κοινωνία, ενώ το 92% θα ήθελε ο οργανισμός στον οποίο εργάζεται να συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο.

Το 67% των φοιτητών δήλωσε ότι έχει σαφή εικόνα για τον επαγγελματικό χώρο που θα ήθελε να εργαστεί, μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές των φοιτητών οικονομικών σχολών ήταν τα «χρηματοοικονομικά» (44%) και οι «επαγγελματικές υπηρεσίες» (23%).

Παρά το γεγονός ότι μόλις το 10% επιλέγει την «τεχνολογία» ως μελλοντικό επάγγελμα, το 66% εκτιμά ότι αυτή η αγορά θα είναι η πιο επιτυχημένη τα επόμενα 20 χρόνια.

Σημειώνεται ότι μόνο το 23% των φοιτητών θεωρεί ότι είναι «κάπως πιθανό» ή «πολύ πιθανό» να εργαστεί για την ίδια εταιρεία για ολόκληρη την καριέρα του, με το 27% να δηλώνει πως κάτι τέτοιο «δεν είναι καθόλου πιθανό».

Σχεδόν όλοι οι φοιτητές (94%) θεώρησαν ότι το να έχουν ένα ευρύ δίκτυο επαφών αποτελεί σημαντικό μέρος για την οικοδόμηση καλής καριέρας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet