Εκτός πλειστηριασμών οι κατοικίες με αξία μικρότερη των 300.000 ευρώ
Κοινωνία

Εκτός πλειστηριασμών οι κατοικίες με αξία μικρότερη των 300.000 ευρώ

Επίπτωση στο ύψος των προβλέψεων και τη ρευστότητα των τραπεζών θα είχε η καθυστέρηση στη διενέργεια των πλειστηριασμών, δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στους Financial Times. «Αυτό θα είχε επίπτωση στον σχηματισμό προβλέψεων μελλοντικά, καθώς θα συνεχίζαμε να έχουμε τα δάνεια στα βιβλία μας και θα επηρέαζε, επίσης, τη ρευστότητα», σημείωσε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Οι Έλληνες συμβολαιογράφοι ξεκινούν δίμηνη απεργία», ο κ. Νίκος Καραμούζης είπε ότι οι τράπεζες έχουν συντονίσει τα σχέδιά τους για να διασφαλίσουν ότι στους πρώτους γύρους πλειστηριασμών δεν θα περιλαμβάνονται κατοικίες με αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ. «Λάβαμε υπόψη την κοινωνική αντίδραση στη διαδικασία αυτή», σημείωσε ο κ. Καραμούζης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «(οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) θα πρέπει να γίνονται σε Ειρηνοδικεία, για να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και τα μέλη της ένωσής μας δεν διατρέχουν κίνδυνο επίθεσης».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet