ΕΣΕΕ: “Ο κόσμος προτίμησε την παραλία από τα ψώνια”
Οικονομία-Αγορά

ΕΣΕΕ: “Ο κόσμος προτίμησε την παραλία από τα ψώνια”

Υποτονική ήταν χθες η κίνηση στις περισσότερες αγορές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με τον οποίο την Κυριακή «τον κόσμο κέρδισαν οι παραλίες και όχι οι εκπτώσεις».

«Η χθεσινή εμπορική κίνηση στην Αθήνα χαρακτηρίζεται μέτρια, στη Θεσσαλονίκη μάλλον ικανοποιητική και στον Πειραιά απογοητευτική. Κερδισμένοι της Κυριακής, εκτός από τα Μall και τα εκπτωτικά χωριά, είναι και οι αγορές της Λάρισας και της Πάτρας που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της Συνομοσπονδίας που έχουν συγκεντρωθεί, και τα οποία θα συγκριθούν και θα ανακοινωθούν τη Τρίτη 22 Ιουλίου, «φαίνεται να μην ανταποκρίνονται με τα τελευταία δημοσιογραφικά ρεπορτάζ».

Τηρήσαμε τον νόμο των επτά Κυριακών, ανοίξαμε, μετρήσαμε επισκεψιμότητα και τζίρο και θα αποδείξουμε τα όσα λέμε με τα πραγματικά στοιχεία της ίδιας της αγοράς, χωρίς εικονικές προσεγγίσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η πραγματική εικόνα μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν για τους μικρομεσαίους του λιανεμπορίου, αλλά αφενός ήταν μόνο μία Κυριακή μέσα στο μεσοκαλόκαιρο και αφετέρου είμαστε ακόμα στην αρχή των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Τουλάχιστον η υποτονική κίνηση αυτής της Κυριακής δεν θα επηρεάσει τον τοπικό τζίρο της 2ης εβδομάδας των εκπτώσεων και άλλωστε υπάρχουν ακόμα πολλές καθημερινές μέχρι τέλος Αυγούστου», σημείωσε ο κ. Β. Κορκίδης.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet