Εφαρμογή 100 μέτρων για την ολοκλήρωση του μνημονίου
Οικονομία-Αγορά

Εφαρμογή 100 μέτρων για την ολοκλήρωση του μνημονίου

Στην εφαρμογή 100 μέτρων, εκ των οποίων τα 80 θα νομοθετηθούν με το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και υπουργικές αποφάσεις και τα υπόλοιπα 20 θα πρέπει να συμφωνηθούν, καθώς επίσης στην επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων κρίνεται πλέον η ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Τα μέτρα είναι σκληρά και δύσκολα στην εφαρμογή τους, αφού εκτός από τα δημοσιονομικά (περικοπές 1,8 δισ. ευρώ στις συντάξεις το 2019 και αύξηση φόρων κατά 1,8 δισ. ευρώ με τη μείωση του αφορολόγητου το 2020) περιλαμβάνουν δράσεις που στοχεύουν:

1. Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, όπως η απελευθέρωση του ωραρίου 30 Κυριακές το χρόνο, η απελευθέρωση των τελευταίων κλειστών επαγγελμάτων, όπως των μηχανικών, η ευκολότερη αδειοδότηση για επενδύσεις.

2. Στην αλλαγή της δημόσιας διοίκησης που θα επέλθει με τα νέα ειδικά μισθολόγια για τους ένστολους, το ΕΣΥ και την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για τις προμήθειες, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών της χώρας.

3. Στην ανεξαρτησία της αρχής φορολογικών εσόδων και την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet