Έως 30 Μαΐου η δήλωση Ε9
Οικονομία-Αγορά

Έως 30 Μαΐου η δήλωση Ε9

Μέχρι τις 30 Μαΐου 2014 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να υποβάλουν το έντυπο Ε9.

Ως την επόμενη Παρασκευή, περισσότεροι από 1.000.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει το έντυπο Ε9 που αφορά στη μεταβολή στην περιουσιακή και οικογενειακή τους κατάσταση.

Έναν μήνα μετά λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (Ε1) 8.500.000 φορολογουμένων. Μέχρι στιγμής έχουν οριστικοποιηθεί οι δηλώσεις περίπου 600.000 νοικοκυριών σε σύνολο 5.700.000 φορολογικών δηλώσεων. Εφόσον δεν πρόκειται να δοθεί παράταση υποβολής των δηλώσεων, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι πολίτες θα υποβάλουν μαζικά τις φορολογικές δηλώσεις τους. Επίσης, δεν αλλάζει κάτι στην ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης, όπως και των δύο επομένων.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι, εφόσον δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, μπορούν ανά πάσα στιγμή να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση καθώς όλα τα στοιχεία που αφορούν στο φορολογητέο εισόδημά τους, τον φόρο παρακράτησης, τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους ή τα αυτοκίνητα εμφανίζονται αυτόματα στη φορολογική δήλωση ως προσυμπληρωμένα στοιχεία. Αρκεί μόνο να ελέγξουν και να διασταυρώσουν τα στοιχεία αυτά με τις βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν εκδοθεί είτε από τα λογιστήρια των εταιρειών όπου εργάζονται είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία που τους δίνουν τη σύνταξη.

Σχετικά με την υπερφορολόγηση ανέργων που έτυχε να έχουν λάβει ένα μικρό εισόδημα π.χ. από σεμινάριο του ΟΑΕΔ ή τόκους καταθέσεων, το πρόβλημα διορθώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων γίνεται χωρίς να λαμβάνεται το τεκμαρτό εισόδημα αν το πραγματικό είναι ως 5.000 ευρώ και το τεκμαρτό ως 9.500 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet