Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: “Η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από το ευρώ”
Οικονομία-Αγορά

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: “Η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από το ευρώ”

Το ενδεχόμενο ενός Grexit απέρριψε κατηγορηματικά για ακόμη μία φορά 0 πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ζήτησε από τους Ευρωπαίους να δείξουν κατανόηση για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, o κ. Γιούνκερ απέκλεισε με τον πλέον σαφή τρόπο μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας: «Η άποψη της Κομισιόν είναι η εξής: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit. Κανένα από τα πρόσωπα σε ηγετικές πολιτικές θέσεις στην Ευρώπη δεν εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κύρος της Ε.Ε. σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν τη δραματική κατάσταση στην Ελλάδα, με το 25% του πληθυσμού να μην έχει πρόσβαση στο κράτος προνοίας και την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη.

Θα πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να μην χειροτερέψουν οι συνθήκες στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υπογράμμισε: «Με ανησυχεί ότι πολλοί στην Ε.Ε. δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα».

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε επίσης ότι «βρίσκεται εδώ και μέρες σε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να βρεθεί ημερομηνία επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Κατέστησε, όμως, σαφές ότι η συνάντηση θα γίνει σίγουρα μέσα στις επόμενες 14 μέρες. «Δεν θέλω όμως να θέσω σε κίνδυνο αποφάσεις του Eurogroup με επαφές στο περιθώριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet