Κοινωνικό μέρισμα: 500 ευρώ εφάπαξ
Οικονομία-Αγορά

Κοινωνικό μέρισμα: 500 ευρώ εφάπαξ

Περίπου τα ίδια χρήματα με εκείνα που θα λάβουν 65.000 ένστολοι από το «μέρισμα» των 500 εκατ. ευρώ θέλουν στην κυβέρνηση να δώσουν και σε περίπου 940.000 φτωχά νοικοκυριά.

Σε ειδική σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαρτίου στο υπουργείο Οικονομικών συμφωνήθηκε ότι το ελάχιστο  του επιδόματος που θα δοθεί σε οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας θα κυμαίνεται κοντά στα 500 ευρώ, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 1.000. Ανάλογα και με τον αριθμό των τέκνων ενδέχεται να διαφοροποιείται το επίδομα για τα φτωχά νοικοκυριά σε π.χ. 400-600-800 ευρώ.

Όπως διαφάνηκε από τις διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση επικρατούν αυτή τη στιγμή δύο απόψεις, καθώς το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να αυξηθεί το κονδύλι των 500 εκατ. ευρώ για να λάβουν περισσότεροι περισσότερα, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να υπόσχονται περισσότερα χρήματα που ίσως δεν θα υπάρχουν.

Επίσης διατυπώνονται σκέψεις να μειωθεί το ανώτατο όριο εισοδήματος ίσως κάτω και από 7.000 ευρώ για να αυξηθεί το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

Σε επόμενες συσκέψεις που θα συνεχίζονται μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί το ακριβές ύψος εισοδήματος που θα οριστεί, αλλά και το όριο του ύψους της ακίνητης περιουσίας βάσει των δηλώσεων ΦΑΠ του 2013.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet