Μετά τις 18 Μαΐου οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση – Συζητείται μήπως ανοίξουν νωρίτερα τα εμπορικά κέντρα
Οικονομία-Αγορά

Μετά τις 18 Μαΐου οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση – Συζητείται μήπως ανοίξουν νωρίτερα τα εμπορικά κέντρα

Μετά τις 18 Μαΐου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν νωρίτερα και τα εμπορικά κέντρα, ενώ -όπως είπε- εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων.

«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» διευκρίνισε.

Σχετικά με τους όρους λειτουργίας, είπε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.

Αναφέρθηκε στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια -χωρίς επιπλέον χρέωση. «Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο κ. Παπαθανάσης. 

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τιμής των μασκών μίας χρήσης, σημειώνοντας ότι έχουν πέσει στα 55 λεπτά και θα πέσουν κάτω και από τα 50 λεπτά. «Σίγουρα δεν βρίσκονται στις τιμές που ήταν προ κρίσης αλλά είναι και θέμα πρώτης ύλης, που είναι πιο ακριβή», είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet