Ν.Δ.: Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ «χάθηκαν στον δρόμο»
Οικονομία-Αγορά

Ν.Δ.: Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ «χάθηκαν στον δρόμο»

Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2017 «διαψεύδει τους μύθους που έχτιζε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για δήθεν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ σημειώνει ότι τα πλεονάσματα αυτά «χάθηκαν στον δρόμο» από το υπουργείο Εργασίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι ο ΕΦΚΑ θα έπρεπε σε συνθήκες αναλογικής ισορροπίας να απορροφήσει μέχρι και τον Ιούλιο του 2017, ποσό 5,19 δισ. ευρώ.

«Τελικά όμως, απορρόφησε 5,6 δισ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Δηλαδή 410 εκατ. ευρώ περισσότερα!» προσθέτει ο βουλευτής της Ν.Δ. και συμπληρώνει: «Και να σκεφτεί κανείς, ότι έχουν “παγώσει” την απονομή συντάξεων σε πάνω από 300.000 δικαιούχους συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης, «η εικόνα αυτή επιδεινώνεται, αν πάρουμε υπ’ όψιν μας ότι έχουν μειώσει τις νέες συντάξεις με το “νόμο Κατρούγκαλου” κατά 40%».

«Τελικά, τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ “χάθηκαν στον δρόμο” από το υπουργείο Εργασίας προς το υπουργείο Οικονομικών», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet