Οικονομία: αισιοδοξία από Βενιζέλο – Στουρνάρα
Οικονομία-Αγορά

Οικονομία: αισιοδοξία από Βενιζέλο – Στουρνάρα

Την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με την τρόικα μέχρι το ερχόμενο Eurogroup εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι πολύ πυκνό και πρέπει να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων, σε πείσμα, όπως είπε, αυτών που επενδύουν στην ύπαρξη της οικονομικής κρίσης. Είπε επίσης πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκαταστήσει κοινωνικές αδικίες και θα συμβάλει στην κοινωνική συνοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Φινλανδού επιτρόπου Όλι Ρεν σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να απαντήσει, ωστόσο σημείωσε πως τα στερεότυπα για την Ελλάδα διαψεύδονται, κάλεσε τους εταίρους της χώρας να μελετήσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία και είπε ότι πρέπει να αντιληφθούν πως στην Ελλάδα έχει αλλάξει η κατάσταση.

Σε σχέση με τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα, η ασφάλεια των πολιτών και να υπάρξει προσπάθεια για δημοκρατική λύση από όλες τις δυνάμεις της χώρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας, καθώς, όπως είπε, δεν απομένει πολύς χρόνος.

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε και στις επικρίσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.

Για τις Ευρωεκλογές

Σειρά ερωτημάτων για τις επικείμενες εκλογές δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά το πέρας της σύσκεψης που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον Γ. Στουρνάρα.

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της σταυροδοσίας, λέγοντας ότι δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να επιλέγει πρόσωπα, καθώς έως τώρα γινόταν εκλογή ευρωβουλευτών «προεπιλεγμένων» από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα σε βουλευτές και υποψήφιους ευρωβουλευτές, τόνισε πως «δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει κανενός είδους πρόσθετο ασυμβίβαστο. Αρκούν τα ασυμβίβαστα που θα είναι συνταγματικά».

Για το εάν θα υπάρξει μια περιφέρεια, απάντησε ότι «εάν κατατμήσουμε τη χώρα σε περιφέρειες, ακόμα και αν διατηρηθεί σε επίπεδο επικράτειας η απλή αναλογική, θα έχουμε τυχαία εκλογή ευρωβουλευτών ανάλογα με το πού θα τύχει να πάρει ένα κόμμα την έδρα του».

Για να καταλήξει: «Εδώ πρέπει να έχουμε ένα καθαρό διαφανές αξιοκρατικό σχήμα, οι πολίτες να διαλέξουν αυτούς που πρέπει να τους εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet