Πέθανε στα 54 χρόνια του ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης
Οικονομία-Αγορά

Πέθανε στα 54 χρόνια του ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης

Στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 54 ετών, ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τρία αδέρφια που βρίσκονται στο «τιμόνι» της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Υγεία», ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής  δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά την υποστήριξη που το παρασχέθηκε κατέληξε το πρωί της Κυριακής.

Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Να σημειωθεί ότι ο Στέλιος, μαζί με τα δύο αδέρφια του, τον Γεράσιμο και τη Μαρία, ανέλαβαν το ρίσκο της μεγαλύτερης επιχειρηματικής διάσωσης στη χώρα, αυτή της εξαγορά της αλυσίδας «Μαρινόπουλος» από τον «Σκλαβενίτη».

Για την οικογένεια Σκλαβενίτη η εξαγορά της «Μαρινόπουλος» αντιμετωπίστηκε ως µια υποχρέωση «εθνικής σηµασίας», απέναντι στους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, αλλά και τους καταναλωτές.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης» δεν έχασε ποτέ τον οικογενειακό της χαρακτήρα, ούτε την ελληνικότητά της.

Θρυλικές διαστάσεις έχει λάβει το γεγονός ότι δεν έχει κάνει ποτέ διαφήμιση στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, αλλά ούτε έχει προβάλλει τις προσφορές της στα έντυπα. Δεν μοιράζει φυλλάδια, ούτε έχει μπει ποτέ στο παιχνίδι των κουπονιών με εφημερίδες. Δεν ξέρουν τι θα πει facebook και twitter, ενώ δεν ανοίγουν τα καταστήματά τους τις Κυριακές, όταν το επιτρέπει ο νόμος.

Αυτή είναι η ιστορία της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης», η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1950 όταν τα δύο αδέρφια Σπύρος και Γιάννης Σκλαβενίτης δημιουργούν την εταιρεία «Σ. Σκλαβενίτης και Σία Ο.Ε.», που δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της συσκευασίας μπαχαρικών σε καρτέλες και στη χονδρική πώληση τροφίμων σε παντοπωλεία.

Μετά από 67 χρόνια, η «Σκλαβενίτης» έχει εξελιχτεί στο μεγαλύτερο εργοδότη του λιανεμπορίου, καθώς ο όµιλος πλέον διαθέτει 43 υπερµάρκετ, 466 σούπερ µάρκετ και 11 cash and carry, ενώ απασχολεί περίπου 23.000 εργαζόμενους.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Στέλιου Σκλαβενίτη εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσής της, η Νέα δημοκρατία, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτηση του στα social media, ανέφερε: «Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος. Δυναμικός επιχειρηματίας, με κοινωνικές ευαισθησίες. Η πρώτη έγνοια του ήταν οι εργαζόμενοί του και όχι απλώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του. Το κενό θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για την οικογένειά του. Τα συλλυπητήριά μου».

Μίχαλος: Δυσαναπλήρωτη η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη

Συλλυπητήρια για τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη εκφράζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, διά του προέδρου της, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας, με βαθύτατη οδύνη, πληροφορήθηκαν τον πρόωρο  θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη. Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά  του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη  δημιουργικότητά του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

»Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας διά του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει  τα θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεών του.

»Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για τη λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του» καταλήγει» η ανακοίνωση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet