Παράταση επτά ημερών για τις 120 δόσεις
Οικονομία-Αγορά

Παράταση επτά ημερών για τις 120 δόσεις

Παράταση επτά ημερών για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία δόθηκε από την κυβέρνηση.

Η προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις έληγε σήμερα, ωστόσο έπειτα από χιλιάδες αιτήματα δόθηκε η παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα των 120 δόσεων για χρέη προς την Εφορία έχουν υπαχθεί 351.128 φορολογούμενοι – οφειλέτες, με το συνολικό ποσό των αιτήσεων που έχουν επικυρωθεί να αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ (2.993.315.888 ευρώ), ενώ έχουν ήδη εισπραχθεί 309,66 εκατ. ευρώ.

Από τα 2,9 δισ. ευρώ, 2,2 δισ. ευρώ είναι κεφάλαιο και 789,19 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις. Από τις αιτήσεις που έχουν επικυρωθεί, οι 95.000 είναι νέες που υποβλήθηκαν μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στη ρύθμιση, με το ποσό που έχει ρυθμιστεί να φθάνει το 1,1 δισ. ευρώ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε έως και 120 δόσεις, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις, μετά τις βελτιώσεις προβλέπει να εξής:

  • Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%.
  • Μείωση ελάχιστης δόσης από 30 ευρώ σε 20 ευρώ.
  • Ένταξη νομικών προσώπων με οφειλές έως 1 εκατ. ευρώ
  • Αναστολή τραπεζικών κατασχέσεων (ηλεκτρονική αίτηση για βεβαίωση αποδέσμευσης την οποία ο οφειλέτης προσκομίζει εντός μηνός στην τράπεζα ή σε όποιον έχει την απαίτηση κατάσχεσης).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης σχετικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία δήλωσε τα εξής:

«Δίνουμε παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019 σε όλους τους οφειλέτες για την συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δις ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet