Περισσότεροι οι αποδέκτες του έκτακτου βοηθήματος
Οικονομία-Αγορά

Περισσότεροι οι αποδέκτες του έκτακτου βοηθήματος

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο τρόπος με τον οποίο στο οικονομικό επιτελείο διαχειρίστηκαν το μείζον θέμα του κοινωνικού μερίσματος και της διανομής του. Κι αυτό γιατί, όπως λένε κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, έτσι όπως εξελίσσεται το project, μπορεί και να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Αυτό διότι υπολογίζεται ότι για κάθε τρεις που υποβάλλουν το αίτημα, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, μόλις ο ένας τελικώς το εξασφαλίζει. Οι άλλοι δύο μένουν με το… παράπονο και ενδεχομένως με την οργή του αποκλεισμού. Και εκεί που στην κυβέρνηση ήλπιζαν ότι ο μέρισμα θα λειτουργήσει ως βατήρας για την άνοδο των ποσοστών των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν, βλέπουν να διαγράφεται ο κίνδυνος μιας μεγάλης εκλογικής ζημίας.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο ήδη αναζητούν ευθύνες για τον χειρισμό του θέματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατ΄ αρχήν ζητούν εξηγήσεις για την επιλογή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διανομή και αναζητούν τον υπαίτιο. Από την… έρευνα που έγινε στο Μαξίμου καταλήγουν ότι κύριος υπεύθυνος φαίνεται να είναι ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που τους απορρίπτει τις αιτήσεις το ηλεκτρονικό σύστημα ενώ τα πραγματικά τους εισοδήματα και η γενικότερη οικονομική τους κατάσταση είναι τραγική, προωθούν βελτιώσεις στα κριτήρια για το έκτακτο βοήθημα που αναμένεται να δοθεί σε περίπου 600.000 οικογένειες.

Οι βελτιώσεις που σχεδιάζονται αφορούν σε αύξηση κατά 500 ευρώ του βασικού εισοδηματικού ορίου των 6.000 ευρώ. Οσοι βρεθούν στο νέο αυξημένο εισοδηματικό όριο θα παίρνουν μειωμένο έκτακτο βοήθημα Επίσης, μελετάται η διεύρυνση του εισοδηματικού κριτηρίου για περιπτώσεις φιλοξενουμένων, ενώ μετά τις 30 Ιουνίου θα επανεξεταστούν, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις 2014, όλες οι αιτήσεις μακροχρόνια ανέργων και φτωχών νοικοκυριών που απορρίφθηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet