Στις 70.000 ευρώ το κόστος των βανδαλισμών στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας
Κοινωνία

Στις 70.000 ευρώ το κόστος των βανδαλισμών στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας

Σε 60.000 – 70.000 ευρώ ανέρχεται το εκτιμώμενο κόστος ζημιών από τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών υλικών ζημιών σε 26 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την καταγραφή των κλιμακίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι «καταδικάζουν απερίφραστα για μία ακόμη φορά τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν εχθές στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών υλικών ζημιών σε 26 επιχειρήσεις».

Κλιμάκια του ΕΒΕΑ μετέβησαν χθες το πρωί στην περιοχή και κατέγραψαν τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, όπως το ίδιο είχε πράξει και στα θλιβερά γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, του Μαρτίου 2009, του Μαΐου 2010, του Ιουνίου 2011 και στην Ερμού, τον Ιούλιο του 2017. Από την καταγραφή προέκυψε ότι επλήγησαν συνολικά 26 επιχειρήσεις, από τις οποίες 24 επιχειρήσεις ανήκουν στους κλάδους των ενδυμάτων, υποδημάτων, γραβατών, παιχνιδιών, ειδών δώρου, δερματίνων ειδών-τσαντών, κοσμημάτων, ειδών οικιακής χρήσης, γκαλερί και 2 είναι τράπεζες, όπου κατά δήλωσή τους έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως θραύση τζαμαριών, βιτρινών και πορτών.

Το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών από την καταγραφή των κλιμακίων του ΕΒΕΑ υπολογίζεται σε περίπου 60.000 – 70.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, έχοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, με την οποία προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet