Συνεχίζει να “αποκρούει” η κυβέρνηση τα περί τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων
Οικονομία-Αγορά

Συνεχίζει να “αποκρούει” η κυβέρνηση τα περί τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων

Σε νέα «απόκρουση» των πιέσεων των θεσμών για την ψήφιση προαπαιτούμενων μέτρων πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) προχώρησαν σήμερα, Τρίτη, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Λίγη ώρα μετά τη νέα δήλωση της εκπρόσωπου της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα από τις Βρυξέλλες ότι «περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν από την πλευρά της Ελλάδας για να ξεκλειδώσει η πρώτη εκταμίευση», οι εν λόγω κύκλοι επανέλαβαν ότι θέμα προαπαιτούμενων δεν τίθεται.

«Τα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πάντως, σύμπτωση απόψεων Ελλάδος – Κομισιόν υπάρχει στο ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνούν με την αναφορά της κ. Αντρέεβα ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης είναι εφικτή κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σχετικά ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς γίνονται στις διάφορες ομάδες εργασίας με εντατικούς ρυθμούς.

«Δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις γίνονται στον χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», υπογραμμίζουν σχετικά.

Την Τετάρτη αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα οι επικεφαλής και των τεσσάρων θεσμών. Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ε.Ε. και ο Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESΜ είναι ήδη στην Αθήνα και θα ακολουθήσουν ο Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.

«Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει ΄follow up΄ το Σαββατοκύριακο» ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet