Το Forbes συγκρίνει την ελληνική κρίση με τη Μεγάλη Ύφεση
Οικονομία-Αγορά

Το Forbes συγκρίνει την ελληνική κρίση με τη Μεγάλη Ύφεση

Την ελληνική κρίση και το αν η έξοδος από τα μνημόνια συνεπάγεται και το τέλος των προβλημάτων της Ελλάδας σχολιάζει το περιοδικό Forbes με αφορμή την έκθεση ανάλυσης βιωσιμότητας του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, που συντάχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

«Μετά από μια βαθιά και παρατεταμένη συρρίκνωση», αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «η ανάπτυξη επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα». Το ΔΝΤ άναψε πράσινο φως για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

«Για πολλούς αυτά είναι καλά νέα. Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Οι σκοτεινές μέρες έχουν παρέλθει και το μέλλον προβλέπεται φωτεινό. Αλλά είναι πραγματικά αυτό το τέλος των προβλημάτων της Ελλάδας – ή θα υπάρξει περισσότερος πόνος;» διερωτάται η Φράνσις Κόπολα στο άρθρο της με τίτλο «Η μεγαλύτερη ύφεση» (The Greatest Depression).

Το μέγεθος της κατάρρευσης της Ελλάδας κατά την τελευταία δεκαετία είναι εξωπραγματικό. Στην αρχή της έκθεσης βιωσιμότητας του ΔΝΤ υπάρχει αυτό το γράφημα, όπου συγκρίνεται η ελληνική κρίση τα τελευταία 10 χρόνια με άλλες σημαντικές ιστορικές υφέσεις, όπως η Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ:

«Ο ελληνικός λαός μόλις έζησε μια ύφεση τόσο βαθιά όσο η Μεγάλη Ύφεση και παραπάνω», σχολιάζει το Forbes.

«Ευτυχώς, το μεγαλύτερο μέρος της ύφεσης φαίνεται ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η ελληνική οικονομία αυξήθηκε κατά 1,4% το 2017 και το ΔΝΤ εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα φθάσει το 2% το 2018 και το 2,4% το 2019», προσθέτει.

Φυσικά, οι προβλέψεις ανάπτυξης του ΔΝΤ για την Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή. Καθώς η ελληνική οικονομία βυθιζόταν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, το ΔΝΤ συνέχισε να προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα ανακάμπτει «κάθε μέρα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet