ΥΠΟΙΚ: Θα εφαρμοστεί η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο
Οικονομία-Αγορά

ΥΠΟΙΚ: Θα εφαρμοστεί η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο

Διαβεβαιώσεις ότι η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί παρέχει το υπουργείο Οικονομικών.

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι η τρόικα ζητεί να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης».

ΠΑΣΟΚ: Η διάταξη πρέπει να εφαρμοσθεί

Λίγο αργότερα και το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις είναι νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμοσθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως η διάταξη αυτή ψηφίστηκε έπειτα από πρόταση του, αλλά και τις πολύμηνες προσπάθειες της κυβέρνησης και τονίζει: «Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εκδώσουν άμεσα την εγκύκλιο εφαρμογής της».

Όσον αφορά στην ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η διάταξη που έρχεται στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί κανονικά.

Αντιδράσεις των κομμάτων
ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα δεν επιτρέπει στην Κυβέρνηση να έχει άποψη

«Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει την είσοδο της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή, η τρόικα τον προσγειώνει μέσω e-mail απαγορεύοντάς του να έχει γνώμη για το κρίσιμο θέμα των ρυθμίσεων στο δημόσιο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι η κυβέρνηση είναι όμηρος της μέχρι τώρα στρατηγικής της και εισπράττει τα αποτελέσματα των επιλογών της.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι έχει ήδη καταθέσει από το βήμα της ΔΕΘ τη δικιά του πρόταση για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων χρεών η οποία, όπως λέει, σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει η κυβέρνηση, λαμβάνει υπόψη της το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των οφειλετών.

ΔΗΜ.ΑΡ.: Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει κάθε ιδέα για απόσυρση του μέτρου

Απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το τέλος του μνημονίου εκτιμά η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την «απαίτηση της τρόικας να αποσυρθεί το μέτρο των 100 δόσεων».

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας απολύτως σαφές στους δανειστές ότι τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκλογές τώρα ζητεί ο Πάνος Καμμένος

Για απόλυτο «ευτελισμό Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για τα περί πιέσεων τρόικας να αποσύρει η κυβέρνηση τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στους οφειλέτες του δημοσίου.

«Τα ψέματα και η κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού επιβάλλουν εκλογές τώρα» λέει ο κ. Καμμένος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet