ΥΠ.ΟΙΚ.: Δεν υπάρχει δίλημμα με μισθούς και συντάξεις
Οικονομία-Αγορά

ΥΠ.ΟΙΚ.: Δεν υπάρχει δίλημμα με μισθούς και συντάξεις

Το υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαιώνει πως τόσο η ηγεσία του όσο και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον.

«Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας. Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις  της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νωρίτερα η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη είχε προβεί σε διευκρινίσεις αναφορικά με δηλώσεις της περί αιτήματος των δανειστών να μην πληρωθούν ένας – δυο μισθοί.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στα οποία αναπαρήχθησαν αναφορές της σε δημόσια εκδήλωση, σύμφωνα με τις οποίες οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών, αν η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Όπως διευκρίνισε η κ. Παναρίτη, οι συγκεκριμένες αναφορές «σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015».

«Ως εκ τούτου», συμπλήρωσε, «τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Πάντως, βάσει των δημοσιευμάτων, οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών εκφράστηκαν κατά τις συζητήσεις του Brussels Group, στις οποίες παίρνει μέρος η κ. Παναρίτη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet