Ψηφίζονται… fast track τα προαπαιτούμενα
Οικονομία-Αγορά

Ψηφίζονται… fast track τα προαπαιτούμενα

Νέο νομοσχέδιο, με τη μορφή του κατεπείγοντος, που περιλαμβάνει και προαπαιτούμενα για τη δόση καταθέτει η κυβέρνηση στο πρώτο θερινό τμήμα. Την ανακοίνωση έκανε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων του ν. 3908/2011, ο pρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος, λέγοντας ότι το κατεπείγον νομοσχέδιο επιγράφεται «Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση – Βιώσιμη ανάπτυξη» και θα είναι κατεπείγον γιατί «υπάρχει πρόβλημα με προθεσμίες και με δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους συνομιλητές μας». Ανακοίνωσε ακόμη ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής για το νομοσχέδιο θα γίνει την Τρίτη (στις 10 το πρωί) και την Τετάρτη θα έρθει στο πρώτο θερινό τμήμα για ψήφιση.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Και θα το διαβάσουμε πότε;» ρώτησε ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας το νομοσχέδιο «να μείνει τουλάχιστον μία μέρα» για να ενημερωθούν οι βουλευτές.

«Αυτά που κάνετε είναι αίσχη και αθλιότητες, είναι η κατάλυση κάθε ίχνους Δημοκρατίας, είναι η κατάργηση της Βουλής» αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Κλείσατε τη Βουλή λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο, και τώρα φέρνετε νομοσχέδιο με σύντμηση διαδικασιών και ταυτόχρονα ακούμε με μεγάλη έκπληξη και κατεπείγον νομοσχέδιο», πρόσθεσε και ρώτησε: «Ποια καθεστώτα το κάνουν αυτό; Πείτε το όνομά του εσείς. Δημοκρατία δεν λέγεται. Διαλέξτε το όνομα εσείς, αλλά πάντως Δημοκρατία δεν είναι». 

Ο κ. Π. Λαφαζάντης τόνισε ότι αυτοί οι νόμοι «δεν θα δημιουργήσουν νομικά τετελεσμένα» και κάλεσε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να αντιδράσουν. «Η Βουλή δεν είναι παράρτημα των πιστωτών, της Μέρκελ και των άλλων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Να διαμαρτυρηθείτε, δεν είστε υπάλληλοι της τρόικας, είστε βουλευτές».

Για «απαράδεκτη, άθλια μεθόδευση» έκανε λόγο και ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. «Καταγγέλλουμε τη διαδικασία. Η κυβέρνηση να τηρήσει τουλάχιστον αυτά που ως αστοί λέτε ότι υποστηρίζετε: δηλαδή την αστική Βουλή», τόνισε.

Έντονα αντέδρασε και η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet