Πιέρ Μοσκοβισί: Άλλο το Ασφαλιστικό κι άλλο το Προσφυγικό…
Οικονομία-Αγορά

Πιέρ Μοσκοβισί: Άλλο το Ασφαλιστικό κι άλλο το Προσφυγικό…

Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δεν συνδέεται με την προσφυγική κρίση και άρα δεν μπορεί να υπάρξει χαλαρότητα όσον αφορά τα ζητούμενα από την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, καθώς τα θέματα αυτά δεν συνδέονται μεταξύ τους, ανέφερε μεταξύ άλλων ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί.

Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και γνωρίζει επίσης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από εκείνον των μεταρρυθμίσεων, επανέλαβε με έμφαση ο Γάλλος επίτροπος, στην ερώτηση τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση αποτύχει να περάσει τις μεταρρυθμίσεις. Απέφυγε, μάλιστα, να δηλώσει αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, αλλά ρεαλιστής. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος και η εκταμίευση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.

Αναφορικά με την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, εργαζόμαστε από κοινού», αφού όπως είπε αποτελεί στοιχείο αξιοπιστίας και μέρος του σχεδίου. «Μετά την αξιολόγηση άλλωστε θα καθοριστεί και η στάση του Ταμείου. Η παρουσία του πάντως, επέμεινε, είναι πλεονέκτημα, δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, είναι θέμα εμπιστοσύνης».

Σε συνάντησή του με ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων στην έδρα της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει «κλίμα συνεργασίας» με την Αθήνα. Βρισκόμαστε σε «κλίμα εργασίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την επιτυχία. Έχουμε δεσμευτεί να επιτύχουμε» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα τις ολοκληρώσουμε».

Πηγή: in.gr/Αποστολή: Γιάννης Μανδαλίδης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet