«Η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε, αντί τη μείωση των δαπανών, τις αυξήσεις των φόρων»
Οικονομία-Αγορά

«Η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε, αντί τη μείωση των δαπανών, τις αυξήσεις των φόρων»

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και τα έσοδα και όχι να μειωθούν οι δαπάνες» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν επιλογή της Αθήνας το βαρύ φορολογικό πακέτο του νέου προγράμματος.

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση, και είχαμε μία σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές Aρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα» δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για το επικείμενο Eurogroup, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αναμένεται μία ολοκληρωμένη συμφωνία για το χρέος.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως μέχρι τις 24 Μαΐου. Αυτό που αναμένεται είναι μία πλήρης συγκεκριμενοποίηση του πακέτου μέτρων, αλλά και ένας οδικός χάρτης για τα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» αναφέρει.

Ο κ. Ντομπρόβσκις είναι, τέλος, κατηγορηματικός ότι οι περυσινές διαπραγματευτικές τακτικές της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «πολύ αρνητικές» και η οικονομική αστάθεια που προκλήθηκε «είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και τώρα η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται είναι μεγαλύτερη από ότι αν έκλεινε επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση, για την οποία βρισκόμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet