Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο κέντρο της Αθήνας κατέβασε ρολά
Οικονομία-Αγορά

Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο κέντρο της Αθήνας κατέβασε ρολά

Ρολά κατέβασε το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στην οδό Πανεπιστημίου, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αλυσίδα την τελευταία διετία.

Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου υπήρξε ορόσημο του κέντρου της πόλης, ενώ ο γνωστός εκδοτικός οίκος Μπράουν είχε συμπεριλάβει το 2013 το βιβλιοπωλείο αυτό στη λίστα του με τα 49 καλύτερα του κόσμου, στην έκδοση «Bookshops: Long established and the most fashionable ones».

Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ οι πρόσφατες προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου να βρεθεί λύση -είτε μέσω της δικαστικής οδού είτε μέσω συμφωνιών με προμηθευτές- απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε διαβούλευση μεταξύ της διοίκησης και προμηθευτών, αλλά δεν κατάφεραν οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία, ενώ και το ενδεχόμενο προσφυγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα απέβησαν άκαρπες. Και αυτό γιατί το σχετικό αίτημα της εταιρείας στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων, ως μέσο προσωρινής δικαστικής προστασίας, απορρίφθηκε.

Ως εκ τούτου, η μόνη λύση ήταν το «λουκέτο» για ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας.

Η αλυσίδα το τελευταίο διάστημα έβαλε «λουκέτο» σε υποκατάστημα της Κηφισιάς και της Λάρισας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet