Ήρθε ο «Αντίνοος»: Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι ως την Τετάρτη
Περιβάλλον

Ήρθε ο «Αντίνοος»: Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι ως την Τετάρτη

Καταιγίδες, βροχοπτώσεις και χαλάζι αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της Ελλάδας με την κακοκαιρία «Αντίνοος» να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική επικράτεια. 

Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα που κινούνται προς την Ελλάδα προκαλούν έντονα καιρικά φαινόμενα στην ελληνική επικράτεια. 

Ο «Αντίνοος» τη Δευτέρα 15 Ιουλίου αναμένεται να φέρει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Ιόνιο και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές στη Στερεά και στην Πελοπόννησο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παροδικές χαλαζοπτώσεις είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 30, στην Ήπειρο από 16 έως 29 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας και αυξημένη πιθανότητα καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ 

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. 
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ. 
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

  • Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν. 
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. 
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. 

  • Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. 
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις τοπικά 4 μποφόρ. 
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. 
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. 
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. 
  • Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. 
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. 
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. 
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

  • Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. 
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. 
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Την Τρίτη τα πιο έντονα φαινόμενα

Την Τρίτη προβλέπονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις και τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης».

Την Τετάρτη αναμένουμε στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet