Αγριεμένοι ελέφαντες προκαλούν χάος σε πάρκο της Ταϊλάνδης
Περιβάλλον

Αγριεμένοι ελέφαντες προκαλούν χάος σε πάρκο της Ταϊλάνδης

Ελέφαντες έχουν προκαλέσει χάος το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πάρκο της Ταϊλάνδης, τρομάζοντας επισκέπτες με συμπεριφορές όπως το να πατάνε πάνω σε αυτοκίνητα και να κάνουν επιδρομές σε εστιατόρια.

Στο τελευταίο περιστατικό την περασμένη Δευτέρα ένας τριαντάχρονος ελέφαντας με το όνομα Ντουάν κατέστρεψε ένα μικρό εστιατόριο καθώς δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί στο άρωμα των φαγητών.

«Ήθελε να πάρει το αλάτι, τη ζάχαρη και άλλα καρυκεύματα που τους αρέσουν πολύ», δήλωσε ο Καντσίτ Σρινοπαγουάν, επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Κάο Γιάι στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Το γιγαντιαίο παχύδερμο χρειάζεται τα μεταλλικά στοιχεία μαζί με τα περίπου 200 κιλά απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης τροφής, σύμφωνα με τον Σρινοπαγουάν.

Στο πιο επικίνδυνο περιστατικό που έλαβε χώρα στο πάρκο, ένας άλλος αρσενικός ελέφαντας πάτησε με τα δύο εμπρός πόδια του στο καπό ενός αυτοκινήτου με επιβάτες, προτού καθίσει στιγμιαία πάνω στο όχημα. Το αυτοκίνητο ήταν ένα από τα δεκάδες που επισκέφθηκαν το πάρκο το Σάββατο, την Ημέρα του Παιδιού στην Ταϊλάνδη.

«Οι οδηγοί σταμάτησαν όταν είδαν τον ελέφαντα και ο ελέφαντας δεν μπορούσε να διασχίσει το δρόμο, έτσι αισθάνθηκε απειλούμενος και πάτησε το αυτοκίνητο», εξήγησε ο Σρινοπαγουάν. «Στη συνέχεια έσπρωξε το αυτοκίνητο με τους χαυλιόδοντές του ρίχνοντας το καπό και έφυγε προς την κατεύθυνση του δάσους» πρόσθεσε.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά από την 1η Ιανουαρίου που ο ίδιος ελέφαντας επιτίθεται σε όχημα.

Οι αρχές στο τεράστιο πάρκο, το οποίο φιλοξενεί τουλάχιστον 300 άγριους ελέφαντες, προέτρεψαν τους επισκέπτες να προσέξουν και να είναι ψύχραιμοι εάν συναντήσουν έναν ελέφαντα, ακόμα περισσότερο την παρούσα χρονική στιγμή μιας και είναι περίοδος ζευγαρώματος κατά την οποία αυξάνεται η επιθετικότητά τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet