Η ΔΕΗ διαχωρίζει τη θέση της από την ΓΕΝΟΠ για την κλιματική αλλαγή
Περιβάλλον

Η ΔΕΗ διαχωρίζει τη θέση της από την ΓΕΝΟΠ για την κλιματική αλλαγή

Διαχωρίζει η ΔΕΗ τη θέση της από τις απόψεις της ΓΕΝΟΠ αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις της Επιχείρησης θα εκφραστούν την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, με σχετική επίσημη τοποθέτηση.

Νωρίτερα, η ΓΕΝΟΠ με αφορμή την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία των Παρισίων υποστήριξε ότι «πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, “λογικές” και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη».

«Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μία υπερδύναμη, οι ΗΠΑ (ένα από τα κράτη και συγκεκριμένα το δεύτερο κράτος με τους πιο υψηλούς ρύπους) αφήνουν τα υπόλοιπα 195 έθνη να συνεχίσουν το κοινό σχέδιο δράσης, που “εμπνεύστηκαν” κάποιοι προκειμένου να… επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΓΕΝΟΠ.

Τονίζει επίσης ότι, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, επιβάλλεται παύση λειτουργίας των ορυχείων, απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ με μία «βίαιη» διαδικασία και πολλαπλές αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet