Ινδονησία: Συναυλία εξελίχθηκε σε τραγωδία λόγω του τσουνάμι
Κόσμος

Ινδονησία: Συναυλία εξελίχθηκε σε τραγωδία λόγω του τσουνάμι

Μέλη μουσικού συγκροτήματος, αλλά και θαμώνες συναυλίας, συγκαταλέγονται στα θύματα του τσουνάμι στην Ινδονησία.

Περίπου 200 υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος Perusahaan Listrik Negara (PLN) και μέλη των οικογενειών τους είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία Τανγιούνγκ Λεσούνγκ για το πάρτι που γινόταν για το τέλος της χρονιάς όταν το τσουνάμι έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ανθρώπους να διασκεδάζουν με τη μουσική του συγκροτήματος και στη συνέχεια το τσουνάμι σαρώνει τη σκηνή, παρασύροντας τα μέλη της μπάντας. Το Reuters αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι δεν είχε επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τη γνησιότητα του βίντεο.

«Κάτω από το νερό μπορούσα μόνο να προσευχηθώ» διηγείται ο Ζακ, ένα μέλος της ροκ μπάντας Seventeen, σε ανάρτησή του στο Instagram. «Τα τελευταία δευτερόλεπτα μου είχε σχεδόν τελειώσει η αναπνοή» αναφέρει, προσθέτοντας ότι κατάφερε να επιζήσει πιάνοντας ένα κομμάτι της σκηνής που είχε καταρρεύσει.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τέσσερα μέλη του συγκροτήματος των Seventeen, ο μπασίστας Άουαλ «Μπάνι» Πουρμπάνι, ο μάνατζερ Όκι Ουιτζάγια, ο κιθαρίστας Χέρμαν Σικουμπάνγκ και το μέλος της παραγωγής Ουτζάνγκ, σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας που επέζησαν. Η τύχη του ντράμερ αγνοείται.

Παράλληλα εκπρόσωπος της PLN ανέφερε ότι 29 εργαζόμενοι και συγγενείς τους πέθαναν και 13 αγνοούνται.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet