Κρήτη: Σεισμός 6 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας
Κοινωνία

Κρήτη: Σεισμός 6 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:51 το μεσημέρι του Σαββάτου 2/5 στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή 64 χλμ. νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος 8,9 χλμ.

WWW.GEIN.NOA.GR

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για 6,6 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χλμ. και επίκεντρο 98 χλμ. νότια της Ιεράπετρας, 118 χλμ. νότια του Αγίου Νικολάου και 141 χλμ. νότια του Ηρακλείου.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο εύρος του νοτίου τμήματος της ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημά της έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» δήλωσε ο κ. Μπουντουράκης.

Και νέες δονήσεις

Στο μεταξύ, δύο νέες σεισμικές δονήσεις-μετασεισμοί καταγράφηκαν λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στις 3:51 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, δέκα λεπτά αργότερα σειρά είχε σεισμός 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 102 χλμ. ΝΑ της Ιεράπετρας.

Άλλη μία δόνηση, στις 4:33, είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ, επίκεντρο 122 χλμ. νότια της Άρβης Ηρακλείου κι εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες του ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet