Κύμα καύσωνα και «τροπικές νύχτες» στη Σκανδιναβία
Κόσμος

Κύμα καύσωνα και «τροπικές νύχτες» στη Σκανδιναβία

Στο επίκεντρο του κύματος καύσωνα, ο οποίος τα προηγούμενα 24ωρα έπληξε τη δυτική Ευρώπη, βρίσκονται οι χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου.

Στη Σουηδία, η θερμοκρασία στην πόλη Μαρκουσβίνσα σκαρφάλωσε στους 34,8 βαθμούς Κελσίου, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

«Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία στο βόρειο τμήμα από το 1945 και την τρίτη υψηλότερη που καταγράφουμε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο μετεωρολόγος Γιον Γιόρπελαντ.

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα δημιούργησε και το φαινόμενο των «τροπικών νυχτών», κατά τη διάρκεια των οποίων η θερμοκρασία δεν υποχωρεί κάτω των 20 βαθμών Κελσίου.

«Τροπικές νύχτες» σημειώθηκαν και σε 20 διαφορετικές περιοχές της Νορβηγίας, η οποία επίσης πλήττεται από τα καιρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά της, η Φινλανδία εξέδωσε συναγερμό, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, κατά τις μετακινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο υδράργυρος υπερέβη τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, ενώ στο Λονδίνο το θερμόμετρο έδειξε 38 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet