Κύπρος: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα κατεχόμενα
Κόσμος

Κύπρος: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα κατεχόμενα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται από την κακοκαιρία που πλήττει την Κύπρο, και ιδιαίτερα το κατεχόμενο τμήμα του νησιού, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην περιοχή της Κερύνειας έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε κτήρια, κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ τα νερά παρέσυραν το βράδυ ένα όχημα σε γκρεμό. Η ομάδα διάσωσης προσπάθησε να ανασύρει το αυτοκίνητο, που είχε παρασυρθεί από τα νερά, αλλά δεν κατέστη δυνατό, λόγω της βροχόπτωσης. Το πρωί συνεργεία εντόπισαν τρεις σορούς στο αναποδογυρισμένο όχημα, ενώ αγνοείται ένας άλλος επιβάτης.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη βροχή και στο δρόμο Μόρφου – Λευκωσίας, όπως και στον δρόμο που οδηγεί στο Δίκωμο. Στη Λάπηθο αυτοκίνητο τύπου βαν έχει βουλιάξει σε χώμα και πέτρες, στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο, δίπλα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ενώ σε άλλο σημείο ο δρόμος φαίνεται ότι έχει υποστεί καθίζηση ή ζημιές από κατολισθήσεις βράχων και χώματος. Στο Νέο Χωριό, κοντά στο Τραχώνι, το ταβάνι ενός σχολείου κατέρρευσε από τα νερά.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σήμερα δεν λειτούργησαν στα κατεχόμενα τα σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet