Μέχρι και 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Περιβάλλον

Μέχρι και 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα

Μικρό διάλειμμα στους βόρειους ανέμους, το οποίο όμως θα διαρκέσει μόνο μία ή δύο ημέρες, θα φέρει άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι τους 40 βαθμούς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, λέει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τις υπόλοιπες μέρες οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή, με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει ο Αντώνης Λάλος.

«Αυτή τη φορά, αντίθετα με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πνέουν μελτέμια που δίνουν ανάσες δροσιάς. Όλες τις ημέρες στα ανατολικά θα έχουμε ένα βοριαδάκι από 5-6 έως 7 μποφόρ. Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα στους βοριάδες για μία ή δύο μέρες και η θερμοκρασία πιθανόν να αγγίξει τους 39 μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου και έπειτα πάλι θα επιστρέψουμε στους 33 μέχρι 35 βαθμούς». 

«Ειδικά τον Ιούλιο που είναι ο πιο θερμός μήνας του χρόνου, είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε 38, 39 ή και 40 βαθμούς για ένα διήμερο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας» επισημαίνειo κ. Λάλος στο ΑΠΕ.

Όσο για τις μεταπτώσεις της θερμοκρασίας, ο κ. Λάλος εξηγεί ότι αυτές οφείλονται στα μελτέμια και τους βοριάδες που κρατούν χαμηλά τη θερμοκρασία. «Προηγήθηκε μια ψυχρή αέρια μάζα από τα Βαλκάνια που δεν μας επηρέασε, αλλά και ο μηχανισμός των ετήσιων ανέμων».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet